Cacao recept voor ceremoniële dosis cacao:

Benodigdheden:

  • 42 gram pure raw cacao Feeling Relaxed & Senang (handgemaakt van bean-to-bar in Peru, 100% biologisch, vegan, vrij van geraffineerde suikers en 100% natuurlijk)
  • 125 ml water/(vegan) melk
  • snufje cayennepeper

Voor een ceremoniële cacaomoment voor 1 persoon heb je één Feeling Relaxed & Senang hart(jes) van 42 gram nodig. Je verwarmt 125 ml. water/(vegan) melk. Laat het niet koken (max. 70 graden). Je kunt het nog net met je vinger aanraken. Je kunt (1 dag) van te voren een thee van kruiden trekken. Enkele voorbeelden zijn kardemon, kaneel, kurkuma, blauwe lotus, vanille. Experimenteer ermee! Hou er rekening mee dat als je thee trekt je de hoeveelheid aftrekt van 125 ml. water/(vegan) melk. Vervolgens doe je de cacao met het water/(vegan) melk, snufje cayennepeper (en de thee) door de blender. De cacao zal dan iets dikker van structuur worden. De cacao moet in ieder geval helemaal opgelost zijn. Zelf zoet ik mijn bereide cacao zo min mogelijk. Als je het te bitter vindt kun je het zoeter maken door agave-, ahornstroop of honing te gebruiken. Tijdens het maken van de cacao kun je intenties of affirmaties voor jezelf (hardop) uitspreken, zingen (chanten) en je kunt ook muziek (zie playlist hieronder) afspelen. Zolang het maar met een zuivere intentie gebeurt.

Tijdens het klaar maken van de cacao ruik je al de heerlijke aardse geuren van cacao. Als de cacao gereed is, creëer je een sacred space waar je niet gestoord wordt. Met palo santo of witte gedroogde salie kun je de ruimte cleansen. Ga rustig zitten, observeer je adem, mediteer en keer naar binnen. Zorg ervoor dat beide voeten contact met de aarde maken. Met eerbied hou je de cacao tussen beide handen vast. Maak verbinding met Gaia Sofia (moeder aarde). Bedank haar voor het geschenk, het voedsel van de goden, Mama Cacao. Je sluit je ogen voor een moment en hou vervolgens de cacao voor je hart. Maak contact met je hart. Bedank jezelf dat je NU een moment de tijd hebt genomen voor jezelf. Breng nu langzaam de cacao ter hoogte van je gezicht. Ruik/snuif de pure cacao op. Wat gaat er door je heen? Breng nu langzaam de cacao naar je mond. Rustig neem je je eerste slok. Je zet al je smaakpapillen aan het werk. Laat de cacao door je mond gaan. Blijf verbinding houden met je hart en de cacao. Spreek je zelfgekozen zuivere intentie uit. Het is heel fijn om tijdens of na jouw eigen ceremonie te journallen. Schrijf op wat er in je omgaat. Emoties komen en gaan. Alles is goed zoals het is.

Met het plantmedicijn cacao kun je ook prima microdoseren. Start eerst een paar dagen met 10 of 15 gram per dag. Als het goed bevalt kun je tot max. 20 gram cacao per dag nemen. Je kunt dit 2 weken doen en elke dag journallen wat het plantmedicijn met je doet.

Playlist op Spotify:
Feeling Relaxed & Senang

Ik wens je vele mooie hartopenende momenten toe!

Liefs,
Grace
Senang by Grace

 

BELANGRIJK!

Do’s en don'ts m.b.t. het gebruiken van cacao:

* Antidepressiva met MAO-remmers vormen een contra-indicatie voor cacao. Deze combinatie raad ik dus zeker af.
* Cacao geeft geen hallucinerend effect
* Cacao kan hartslagverhogend zijn. Pas de dosering aan.
* Cacao is bloeddrukverlagend. Pas de dosering aan.
* Cacao is vochtontrekkend. Drink na de ceremonie voldoende water om hoofdpijn door uitdroging te voorkomen.
* Gebruik 3 uur van te voren geen cafeïne of alcohol en vast of gebruik een lichte maaltijd.
* Je bent en blijft verantwoordelijk voor jezelf. Cacao is een zacht en veilig plantmedicijn, maar zelfzorg is en blijft belangrijk. Vooral goed voelen of het bij je past. Bij twijfel adviseer ik altijd een arts voorafgaand aan het nuttigen van rauwe cacao te raadplegen. Mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met me op.

Feeling relaxed & senang cacao
* 5 euro voor 42 gram
* 11,50 euro  voor 100 gram
* 27,50 euro voor 250 gram
* 52,50 euro voor 500 gram

Roses are red
Violets are blue
 Mama Cacao
I love you